Adatbiztonság, jogosultság kezelés

Vállalkozása megbízható rendszergazdátIT szakértőtKKV rendszergazdáthálózatfejlesztőtbiztonsági szakembert keres?

Adataik biztonságának a fontossága sok esetben csak akkor tudatosul az emberekben, amikor valamilyen oknál fogva elvesznek.

ADATBIZTONSÁG, JOGOSULTSÁG KEZELÉS

Adatok tárolása

Adattárolásról akkor beszélünk, amikor a folyamatban levő munkákat tároljuk, nem összekeverendő az adatmentéssel. A winchester meghibásodása ellen véd, például tükrözéssel, amikor fizikailag elkülönítetten 2 helyen tárolja az adatokat, azaz a munkát, amin épp dolgozol.

Ez a minimum ajánlott adattárolási lehetőség a szerveren, aminek a neve RAID 1. A gyakorlatban 70%-ban RAID 1-et használnak a cégnek, mert költséghatékony.

ADATBIZTONSÁG, JOGOSULTSÁG KEZELÉS

Adatmentés

A felhasználó, adatai elmentésekor, fizikailag a szerverre helyezi a folyamatban levő munkáját. Természetesen ehhez bármikor hozzáfér, törölheti, módosíthatja, ami jó dolog egészen addig, amíg a munkaadó és a munkavállaló együtt dolgoznak és együttműködnek a cég előmenetelében. Azonban mi történik, ha megválnak egymástól, és a dolgozó bosszút forralva törli az addigi munkáit?

A magam részéről az előre gondolkodást javaslom és azt, hogy ne egy helyen tároljuk a fontos adatait a cégeknek. Több lehetőség is van a biztonságos adatmentésre, amely esetében törölheti ugyan a bosszúálló a szerverről az adatokat, hisz ahhoz hozzáfér, azonban a rendszergazda gyorsan vissza fogja állítani más helyről, és a munka mehet tovább a megszokott rend alapján.

ADATBIZTONSÁG, JOGOSULTSÁG KEZELÉS

A lehetőségek

A legegyszerűbb: külső winchesterre napjában egyszeri-többszöri mentés, hétvégén winchester csere, fizikailag elkülönítve a mentett anyag. Csere alkalmával rákerül a teljes mentés az új winchesterre, és a következő héten a rendszer a változásokat fogja rámenteni.

Közkedvelt a felhő alapú mentés, aminek előnye, hogy a Microsoft legalább 3 helyen tárolja az adatokat.

Egyének számára javasolt: onedrive, google drive, dropbox.

NOBIUS RENDSZERHÁZ

Egyéb tartalom

+36 20 982 7657
1106 Budapest, Porcelán utca 5.   

  Hardver- és szoftverpark felmérés, javaslat tétel fejlesztésre, illetve kialakításra, beszerzés, hálózat építés, szervertelepítés, konfigurálás és üzemeltetés, szoftver telepítés, internetes kapcsolat kialakítás, rendszerkarbantartás és rendszerfelügyelet, archiválás, víruskeresés és vírusirtás, oktatás, betanítás, szaktanácsadás.

  NOBIUS RENDSZERHÁZ IRODA

  1106 Bp., Porcelán utca 5.

  TELEFON

  +36 20 9827 657

  EMAIL

  [email protected]